Rygning giver rygerlunger

Den meget alvorlige lungesygdom KOL, i daglig tale rygerlunger, er primært forårsaget af rygning, hvilket også er derfor man netop kalder det rygerlunger. Det er en kronisk lidelse, så man kan aldrig blive helbredt helt, hvis man først har fået rygerlunger.

Det betyder dog ikke, at man trygt kan ryge videre, når man har rygerlunger, for det bliver kun værre. Derfor er det bedste råd simpelthen et rygestop - det stopper udviklingen af sygdommen, og der er mange rygestop fordele!

Hvorfor rygning er en dårlig idé

Rygning kan på ingen måde anbefales, og nogle af de ulemper der er ved det kan du se herunder:

Det ville blive en meget lang liste, hvis man skulle opremse alle de ulemper der er ved rygning, så stop rygning nu!

Rygerlunger: Hvad er det?

Rygerlunger er som nævnt en alvorlig lungesygdom. Generelt er det sådan, at lungevævet ødelægges ved rygning, og på den måde får man svært ved at trække vejret, og man bliver hurtigt forpustet ved let fysisk aktivitet.

Desuden får man typisk en nærmest kronisk hoste, når man har rygerlunger, og man får en masse slim i halsen, som man også hoster op.

Helt generelt nedsætter rygerlunger din livskvalitet, og det kan derfor ikke siges nok: stop med at ryge nu - det er aldrig for sent!

Stop rygning: Hvordan?

Hvis du har problemer med dit rygestop, så skulle du prøve vores rygestop hypnose på lydbog. Det er en meget effektiv måde at stoppe din rygning på, og du vender ikke blot din afhængighed hen på noget andet som ved brugen af nikotinprosukter - du fjerner din afhængighed helt!

Prøv en gratis light-version her!

Coach Malte Lange
bl.a. kendt fra:

Ude og hjemme
PBSMasterCard SecureCodeVerified by VISA