Efter den sidste cigaret: Rygestop dag for dag

Når man beslutter sig for at man skal være ikke ryger, og at man har røget sin sidste cigaret er det en meget stor beslutning. Det er også en beslutning, som for de fleste rygere er svær at tage, men når først man er i gang med sit rygestop, er der kun gode ting i vente.

Rygestop dag for dag

Når man har røget sin sidste cigaret, hvad sker der så egentlig? Det har vi svaret på ved at gennemgå et rygestop dag for dag. Læs videre og lær om dit rygestop

Dag 0

Denne dag ryger du din sidste cigaret. Her er det meget vigtigt, at du har tiltro til din evne til at gennemføre et rygestop.

Dag 1

Allerede dagen efter du har røget den sidste cigaret vil din krop levere mere blod til huden og du vil opleve, at der er bedre varme i fingre og tæer. Nogle kan opleve, at de begynder at hoste, men det er kun et tegn på, at lungerne begynder at rense sig. Risikoen for blodpropper er allerede formindsket.

Dag 2

På anden døgn efter din sidste cigaret vil din smags- og lugtesans være forbedret. Du vil dog også opleve en følelse af rastløshed og måske endda hjertebanken. Det er din krop der er ved at vænne sig til din tobaksafvænning.

Dag 3

Kulilten i blodet er væk, hvilket vil sige, at din kondition er bedre, men det er også her du begynder at tvivle på, om det virkelig var den rigtige beslutning, at du har røget din sidste cigaret. Her skal du holde fast og tro på dig selv!

Dag 4

Din krop er helt i ubalance, og nogle oplever problemer med fordøjelsen. Mange begynder også at hoste mere end da de røg, men det er kun et godt tegn! Fimrehår i lunger og svælg er på vej tilbage, og de reagerer på de giftstoffer, der er på vej ud af kroppen

Dag 5 og 6

Du vil stadig opleve en voldsom trang til at ryge en cigaret, men der går længere tid imellem. Din smags- og lugtesans er blevet endnu bedre

Dag 7

Tillykke! Du har overstået den værste tid, nemlig den første uge uden en cigaret.

Dag 8, 9, 10, 11, 12 og 13

Din ånde er blevet bedre og din stemme mere klar, din hud bliver friskere at se på, dine tænder bliver renere og hvis nogle ryger en cigaret i dine omgivelser begynder det at irritere dig. Du begynder at være udhvilet om morgenen, og din hoste og slim i halsen er nok væk.

Dag 14

Du har nu overstået over halvdelen af vejen til dit liv uden en eneste cigaret. Hold ved!

Ryg din sidste cigaret i dag

Selv om ovenstående kan virke skræmmende, overvældende og alt muligt andet, så er der ingen tvivl om, at der kun er fordele ved et rygestop, så læg din cigaret fra dig og begynd på at komme igennem dit rygestop dag for dag.

Coach Malte Lange
bl.a. kendt fra:

Ude og hjemme
PBSMasterCard SecureCodeVerified by VISA